8 grønne teer som kan hjelpe deg med ditt immunforsvar

8 grønne teer som kan hjelpe deg med ditt immunforsvar

Østen har en egen tilnærming til helse og medisin som har blitt testen over tusener av år. Nå er dette noe som har begynt å adopteres mer og mer i vestlige land. I denne artikkelen går vi gjennom hvorfor du bør prøve økologisk grønn te for din helse og hvilken teer som er best.

Sjekk vår helsekost nettbutikk for gode valg.

Hvorfor bør man drikke grønn te?

Nå mer enn noen sinne er det fokus på immunforsvaret. I tillegg til pandemien så er høsten og influensasesongen rett rundt hjørnet. Derfor kan det være lurt å gjøre de tiltakene man kan og gjerne da noen tiltak som har få bivirkninger, og heller har flere helsefordeler. For grønn te sunt og har vist seg å kunne hjelpe med mye. Med grønn te kan du faktisk få fordeler på disse områdene:

  • Du kan få sunnere hår og hud
  • Kan gi deg mer energi til fysisk aktivitet
  • Redusere sannsynligheten for å få diabetes type 2
  • Muligheter for økt hjernefunksjon
  • Kan redusere kolesterol
  • Reduserer stress

Det er ganske begrenset med bivirkninger, men grønn te har normalt litt koffein så man må være bevisst på det. Og man må være påpasselig dersom man gå på blodfortynnende. Det kan i slike tilfeller være lurt å rådføre seg med en lege.

8 typer grønn te som du bør prøve

Det finnes mange forskjellige typer grønn te. De inneholder forskjellige type blader, er blandet forskjellig, kommer fra forskjellig plasser, styrke og mer. Derfor vil det variere med effektiv i forhold til hvilken du drikker. Du burde teste deg frem til hvilken som passer best til deg og ditt behov. Her er 8 typer du bør teste:

1. Dennree – Green tea jasmine leaf organic

Dette er en aromatisk grønn te fra den kinesiske produsenten Dennree. I denne teen har grønne teblader blitt tørket sammen med tørkede jasminblomster, for så å bli separert. Du får derfor en syrlig, harmonisk og velduftende aroma. Teen er sertifisert organisk og bør trekkes i 2-3 minutter.

2. Moya – Grønn te Bancha – Økologisk fra Japan

Moya er en Japansk produsent av en rekke økologiske grønne teer. Denne teen er laget av de modne bladene fra andre og tredje innhøst, fra de samme buskene som Sencha blader.

Bancha er en populær te til daglig bruk i Japan. Bladene som har blitt innhøstet under sommer og høst, har et mindre naturlig innhold av koffein (halvparten av Sencha eller Gyokuro), mindre aromatiske stoffer, men mer tanniner, noe som gir Banchy sin distinkte smak. I Japan blir det ofte servert med måltider. Det relativt lave koffeininnholdet betyr at den ofte drikkes om kvelden. På grunn av det lavere nivået av koffein så er også denne teen mindre bitter. Anbefalt tid for brygging er 3-4 min med en temperatur på 70-80 grader.

3. Dary Natury – Grønn te blader BIO

Denne grønne teen er laget av arten te Camellia sinensis og kalles Ceylon. Navnet  er for en type te som er produsert i høylandet i Sri Lanka. På grunn av hvor den har grodd og vilkårene der har den en litt syrligere smak. Teen er laget av 100% sertifiserte organiske ingredienser.

4. Solida Food – Grønn te Chaoqing BIO

Chaoqing grønn te kommer fra Kina og har en karakteristisk krydret smak og aroma. Denne teen inneholder en rekke næringsstoffer som: polyfenoler, tein vitaminer, mineraler eller essensielle oljer. Med sitt lavere nivå av klorofyll er dette en mildere te, godt egnet for hverdagslig bruk. Du brygger teen over 3-4 minutter etter man har tilsatt 1 teskje i en koppen og hell over varmt vann(ikke kokende). Den samme serveringen kan brygges opptil flere ganger

5. Moya – Grønn te Genmaicha – Økologisk fra Japan

Genmaicha er en grønn te laget med Sencha blader av høyeste kvalitet, kombinert med stekte riskorn (“genmai”). Risen legges først i vann og så dampes den før den blir tørket og stekt. Kombinasjonen av infusjon av Sencha blader og ris gir Genmaicha en karakteristisk forfriskende, litt nøtteaktig smak, sterk aroma og rusten grønn farge. Genmaicha ble i århundrer i Japan betraktet som en drikke for de fattigste som ikke hadde råd til å drikke rein Sencha.  Den tilsatte risen økte mengden med te, men ga den også en ekstra aroma. Over tid ble Genmaicha mer populær i alle sosiale klasser i Japan og for så å bli populær over hele verden. Ute i verden fikk den tilnavnet “popcorn te” fordi det stekte rismelet lignet popcorn på avstand. I Japan blir genmaicha ofte drukket av munker i lange fasteperioder. På grunn av den kun inneholder 50% Sencha er dette en te med relativt lite koffein. Den verdsette også på grunn av det høye innhold av mineraler som magnesium, kalsium og kalium. Siden den hjelper med fordøyelsen blir den ofte servert med måltider

6. Moya – Grønn te Hojicha –  Økologisk fra Japan

Hojicha er unik blant japanske teer og har en helt egen smak sammenlignet med alle andre grønne teer. Hojicha er laget med blader som har blitt høstet om høsten og stekt ved høy temperatur. Denne prosessen gjør bladene mørkebrune, i tillegg til at de får en unike røykfylte aroma og søtlig smak med et hint av karamell og nøtter. Under stekeprosessen mister Hojicha mye av koffeininnholdet slik at det den er god egnet for å drikke sent på kveld og kan i tillegg drikkes av barn og av gravide kvinner. Prosessen med steking av grønn te ble oppfunnet på 1920-tallet i Kyoto, og siden den gang har Hojicha blitt mer og mer populær utenfor Japan.

Å drikke Hojicha hjelper deg med å regulere mengden kolesterol og sukker i kroppen og styrker immunforsvaret. Hojicha blir på lik linje som Genmaicha, gjerne servert i kombinasjon med måltider i Japan. Den samme teen kan brygges gjentatte ganger, men det tre brygg er det som regnes som optimalt. Moya sin Hojicha te, har blitt grodd av en liten familie som driver med økologisk jordbruk på den sørlige øya Kyushu. Produksjonsprosessen foregår i Uji, Kyoto, hvor den også er regulert under strenge tester for mulig forurensning.

7. Solida Food – Grønn te Sencha BIO

Denne grønne teen levert av Solida Food er laget med Sencha blader fra Japan. Den har gjennomgått en spesiell prosess for damping og tørking og har derfor beholdt sin opprinnelige karakter. Denne karakteren en frisk og delikat aroma, samt en vakker lysegrønn farge.

8. Moya – Grønn te Kukicha – Økologisk fra Japan

Kukicha er en grønn te laget utelukkende av kvister og stilker. Altså de delene av tebusken som ikke brukes i andre teer. Navnet kommer derfor fra det japanske ordet “kuki” som betyr stilk eller pinne. Smaken er definitivt annerledes: mer delikat, søtere og litt nøtteaktig. På grunn av det lave innholdet av koffein, er Kukicha godt egnet for barn, gravide og sent på dagen.