Hampfrøolje – 5 grunner til at du bør begynne i dag

Hampfrøolje

Endelig er vi mer på vei bort fra kunstige stoffer laget i laboratorier med alle salg kjemikalier. Nå er går vi tilbake til våre røtter og bruker de midlene som naturen har gitt oss. For det er nemlig så utrolig mye der ute som vi ikke trenger å gjøre så mye med, men som kan hjelpe oss til et bedre liv. Hampfrøolje er en av disse vidunderlige produktene og i denne artikkelen skal vi forklare deg hvorfor!
Sjekk ut hampfrøoljen fra vår helsekost nettbutikk.

Hva er hamp og hvordan lages hampfrøolje?

Hamp er en særdeles allsidig plante som har bruksområder som kan hjelpe menneskeheten på mange måter. Dessverre finnes det mange negative assosiasjoner rundt hampplanten og hva den brukes til, spesielt sosialpolitisk. De negative assosiasjonene er i hovedsak relatert virkestoffene CBD og THC, som har ingen relevans for dette produktet. Selv om det er temaer som har begynt å endre seg rundt omkring i verden i den sosiale dialogen.

Hampfrøolje er som regel utvunnet gjennom å kaldpresse eller varmpresse frøene fra hampplanten. Disse frøene er fulle av fett og næringsstoffer. Derfor blir disse frøene også brukt i matlagning og regnes som en “supermat”. Men i dette tilfellet er det snakk om utvinning av olje til bruk på hud.

Hampfrøolje

5 gode grunner til at du burde bruke hampfrøolje.

Dette vidunderlige produktet kan hjelpe med så mangt og det er greit at du vet hva. På denne måten kan du vurdere om det er noe for deg og du kan kanskje se at det kan erstatte mye annet i livet ditt. For hvorfor bør man bruke masse penger på forskjellig unaturlige produkter når du kan finne noe som er reint fra naturen?

  1. Vil gi deg mykere og fuktigere hud

Hampfrøolje er utrolig fuktighetsgivende og kan hjelpe deg med tørr, sprukken og hardere hud. 

  1. Kan bidra til å helbrede hudsykdommer

Det finnes en rekke hudsykdommer som kan få hjelp til helbreding av. Dette er hudsykdommer som eksem, dermatitt og psoriasis

  1. Motvirker kløe og eksem

Det kan være make grunner til at man får kløe og eksem på huden. Kløe kan helt klart komme av at huden er tørr, men det kan også være mye mer. Det samme gjelder eksem, hvor huden kan ha reagert på et eller annet. Kløe og irritasjon kan bli en belastning i hverdagen. Heldigvis kan hampfrøolje hjelpe med å motvirke kløe og lindre irritasjoner.

  1. Lindrer inflammasjoner i huden

Inflammasjoner i hunden kan komme fra så mangt. Typisk vil du se det i form av rødhet eller føle at området et varmere enn normalt. Inflammasjoner kan skape ubehag og verke. Derfor er det bra at hampfrøolje kan hjelpe deg å lindre disse plagene. 

  1.  Er 100% naturlig og økologisk, samt utrolig miljøvennlig

Som du nå har lest har hampfrøolje utrolig mange fordeler. Mange av disse kommer fra at vi har lært oss å utnytte det naturen har velsignet oss med. Vi burde virkelig dra nytte av et så fantastisk produkt. Som kan fremstilles helt økologisk og naturlig, samtidig som at det kan gjøre så miljøvennlig. Årsakene til dette skal vi komme videre inn på nedover i artikkelen.

Mange av disse fordelene skyldes sannsynligvis den høye mengden sunt fett og andre nyttige forbindelser i oljen.

Hampfrøolje

Mer du bør vite om hampfrøolje:

Oljen fra hampfrøet er svært næringsrik og kan være spesielt nyttig for huden. Den inneholder vitaminer og fettsyrer som kan bidra til å holde huden sunn og forhindre kviser. En studie fra 2014 som så på lipidprofilen til hampfrøolje, fant at den er rik på sunne oljer og fettsyrer. Den store mengden av fettsyrer som Omega-3, 6 og 9 , kan gjøre oljen til et utmerket valg for å gi næring til huden og beskytte den mot betennelse, oksidasjon og andre virkninger av aldring. Forfatterne av en 2014-gjennomgang bemerker at den aktuelle applikasjonen av hampfrøolje styrker huden og gjør den bedre i stand til å motstå infeksjon. 

Hva mer kan hampplanten brukes til?

Hampplanten kan brukes til mye mer enn frø og blomster. For hver del av planten har faktisk egne bruksområder og kan lages til mange ting. Her er noen eksempler på andre bruksområder:

  • Tau: Hamptau er faktisk veldig vanlig og noe du kan kjøpe mange plasser i Norge. Det er utrolig slitesterkt så det kan brukes til mye. I tillegg er det organisk sammenlignet med mer vanlig tau laget av plast, som nå på grunn av fiske og annen sjøfart forurenser våre hav.
  • Tekstil: Hamp kan brukes til å lage tekstiler som ligner på lin. I tillegg kan slike tekstiler puste mer, da det har noen av de samme egenskapene som ull. Disse brukes ofte av de som er litt mer omtenksomme og miljøbevisste. Dessverre er det normalt noe dyrere enn vanlige klær, men dette kommer i stor grad av mangelen på etterspørsel og stigmatisering rundt hamp. Derfor har det et stort potensiale for fremtiden.
  • Plast: Ikke bare kan hamp brukes for å lage produkter som tau for å erstatte varianter i plast, men man kan faktisk lage en egen plast ut av hamp. Plastikk laget av hamp er biologisk nedbrytbart og sammenlignet med vanlig plast, er den ikke giftig. Derfor vil den også ikke skade naturen ved å legge igjen giftige stoffer og mikroplast.

Hampen har mange flere bruksområder og vi har nok mange flere å finne. Forhåpentligvis vil populariteten øke ytterligere slik at vi kan dra nytte av disse langt inn i framtiden og skape en bedre verden.

Hampfrøolje

Hvorfor er hamp så miljøvennlig?

Nå har vi gått gjennom alle dens bruksområder og mye av miljøgevinsten kommer helt klart der den kan erstatte plast. Utfordringene da ligger i kostnadene, som blir mye høyere på grunn av manglende etterspørsel. Men dersom dette snur kan mye erstattes. For hamp kan produseres nesten over alt i verden, så man kan begrense negative påvirkninger på miljøet gjennom frakt. Det krever mye mindre areale og gror fort. Det trenger mindre vann enn for eksempel bomull, og vann er med stor sannsynlighet noe av det som kommer til å skape mest utfordringer i framtiden. Derfor bidrar hampfrøolje videre til et bedre miljø, fordi det skaper etterspørsel til produksjon av hamp.