Hvordan bruker man vitamin C pulver?

vitamin C pulver Oslo

I en hektisk hverdag kan det være utfordrende å få i seg all den næringen man trenger for å holde kroppen sunn. Det er mye man naturlig får gjennom kostholdet, men ofte ikke til et optimalt nivå. Hvor vitamin C er en av disse, og da kan det lønne seg med tilskudd.

Med vitamin C pulver så kan du enkelt få i deg ditt daglig inntak på en måte som passer til en hektisk hverdag. Hvordan du bruker pulveret, samt tips og nyttig informasjon finner du på denne siden.

Kjøp vitamin C pulver på nett eller i vår butikk i Oslo.

Dosering av vitamin C

Det er mange måter å innta vitamin C på og i pulverform er det mer konsentrert enn det man finner i naturen og derfor bør man ta noen forhåndsregler. For det går faktisk an å få for mye av det godet.

Hvor mye vitamin C du bør ta vil gjerne variere basert på din kropp og forutsetninger. Det vil være forskjell mellom menn, kvinner, gravide og barn. I tillegg om du har problemer med leveren eller nyrene så bør du rådføre deg med din lege.

Her får du ca. hvor du bør ligge, men for å sette det litt i perspektiv så er øverste grense som en frisk voksen mann skal kunne innta uten problemer så mye som 2000 mg per dag.

GruppeDosering
Barn 1-3 år15 mg
Barn 4-8 år25 mg
Barn 9-13 år45 mg
Tenåring 14-18 år65-75 mg
Kvinner over 19 år75 mg
Menn over 19 år90 mg
Gravide kvinner over 19 år85 mg
Ammende kvinner over 19 år120 mg

Høyere dosering av vitamin C på 1-2 gram har blitt vist å kunne hjelpe med blant annet forkjølelser. Selv om man bør unngå for høye doser så er ikke symptomene dersom man går over, alt for alvorlig. Man bør forvente at man kan oppleve symptomer som: Diaré, kvalme, oppkast, halsbrann, magekramper og hodepine.

Oppskrifter – Slik kan du innta vitamin C pulver

Når man først har pulveret så er det flere måter man kan innta det på, for å spise det reint er ikke nødvendigvis den beste opplevelsen. I tillegg kan du i for eksempel bruke det i baking for det motvirker bruning.

Enklest så kan de blandes med drikke. Så hvorfor ikke prøve en smoothie? Her har du en oppskrift med vitamin C pulver og gurkemeie, som er både utrolig god og kjempesunn!

Ingredienser:

1 banan i skiver og frossen

1 kopp mango skrelt, kuttet i biter (ca. 1 stor fersk mango)

2 appelsiner skrelt og delt i kvarte

1 ts gurkemeie pulver

2 ts vitamin C pulver

½ kopp vann eller melk – kokosmelk ville være deilig

Fremgangsmåte:

  1. Tilsett i den rekkefølgen til blenderen din: banan, mango og appelsiner. Tilsett deretter gurkemeie pulver og vitamin C pulver. Tilsett vann (eller en form for melk hvis du bruker det) til ønsket tykkelse.
  2. Bland til den er veldig glatt og server umiddelbart.

Her er det uansett stort rom for å prøve seg fram og vil fort bli en del av hverdagen din, som samtidig bli en god investering i din fysiske og psykiske framtid.

Hvorfor er vitamin C viktig for kroppen?

Vitamin C eller askorbinsyre er et næringsstoff kroppen din trenger for å danne blodårer, brusk, muskler og kollagen i bein. Vitamin C er også viktig for kroppens evne til å lege seg selv.

Vitamin C er en antioksidant som bidrar til å beskytte cellene dine mot effekten av frie radikaler – molekyler som produseres når kroppen din bryter ned mat eller blir utsatt for tobakksrøyk og stråling fra solen, røntgenstråler eller andre kilder. Frie radikaler kan spille en rolle i hjertesykdom, kreft og andre sykdommer. Vitamin C hjelper også kroppen din til å absorbere og lagre jern.

Fordi kroppen din ikke produserer vitamin C, må du få det fra kostholdet ditt. Vitamin C finnes i sitrusfrukter, bær, poteter, tomater, paprika, kål, rosenkål, brokkoli og spinat. En av de enkleste måtene å innta vitamin C er gjennom pulver. Hvor du enkelt kan sørge for at du får i deg nok.

.

Hvordan fremstilles vitamin C?

Som nevnt er det mange kilder til vitamin C gjennom frukt, bær og grønnsaker, men hvordan fremstilles det i konsentrert form?

Det er faktisk flere metoder dette gjøres på. Hvor for eksempel en variant som vi selges fremstilles gjennom en to-trinns gjæringsprosess som starter fra maisstivelse. Man kan også fremstille pulver gjennom råvarer med høy konsentrasjon av vitamin C, men vil ofte ha forskjellig styrke.

Om du ser etter andre produkter med vitamin C så steinnype pulver være noe for deg som du også vil finne i vår butikk.

Det er helt naturlig å stille spørsmål til hvordan dette fremstilles og det er viktig at man gjør det. For det finnes mange aktører der ute som tar snarveier og bruker dårlige råvarer. Vi sørger derimot for at du får produkter av høyeste kvalitet fra noen av de beste leverandørene på markedet.

Hva vitamin C er og litt av dens historie

Vitamin C, eller askorbinsyre, er et vannløselig vitamin. Dette betyr at det løses opp i vann og leveres til kroppens vev, men er ikke godt lagret, så det må tas daglig gjennom mat eller kosttilskudd. Allerede før oppdagelsen i 1932, anerkjente ernæringseksperter at noe i sitrusfrukter kunne forhindre skjørbuk, en sykdom som tok livet av så mange som to millioner sjømenn mellom 1500 og 1800.

Vitamin C spiller en rolle i å kontrollere infeksjoner og helbrede sår, og er en kraftig antioksidant som kan nøytralisere skadelige frie radikaler. Det er nødvendig for å lage kollagen, et fibrøst protein i bindevev som er vevd gjennom ulike systemer i kroppen: nervesystemet, immunforsvaret, bein, brusk, blod og andre. Vitaminet bidrar til å lage flere hormoner og kjemiske budbringere som brukes i hjernen og nervene.

Hvor kan jeg finne vitamin C pulver i Oslo?

I tillegg til at du kan kjøpe dette gjennom vår nettbutikk så får du også helsekost Oslo i vår fysiske butikk sentralt i byen.

Vi befinner oss på innsiden av Majorstuen T-banestasjon ved siden av utgangen til Sørkedalsveien og over Larsen restaurant.  

Adressen dit er som følger:
Sørkedalsveien 1,
0369 Oslo