Keto diett og alkohol

En keto-diett handler om å ha et så lavt inntak av karbohydrater som mulig, samtidig som man får i seg store mengder fett og proteiner for å kompensere for de manglende karbohydratene. Målet med denne dietten er å sette kroppen i et stadium som kalles ketose, der kroppen starter å bruke fettet i kroppen som drivstoff og dermed er en effektiv slankediett. 

Dietten må følges veldig strengt slik at man ikke ødelegger effekten eller stopper ketosen når denne først er oppnådd, og dermed er det dessverre lite forenelig mellom keto-dietten og alkoholinntak. Naturligvis er det alltid slik at alt handler om mengder, og dersom man er flink til å begrense inntaket er det ingenting i veien for å kunne nyte et glass med noe godt i til maten selv om man er på keto-diett. 

Smarte valg

Uansett hvilken slankekur eller diett man er på, handler det alltid om viljestyrke og hvilke valg man tar. Dersom man bestemmer seg for å drikke alkohol selv om man er på en diett, kan man ta noen smarte valg i prosessen som ødelegger mindre for dietten enn andre alternativ

Skal man drikke øl finnes det eksempelvis flere «lite» varianter som er lavkarbo-vennlige, som Hansa Lite, Tuborg Lite eller Rignes LITE Mørk Pilsner. 

Ønsker man derimot å nyte et glass vin til maten er det absolutt å anbefale å drikke rødvin, da den både inneholder antioksidanter og færre kalorier enn hvitvin. 

Det som passer aller best inn med en keto-diett er brennevin som ikke inneholder noen karbohydrater overhode, men det forutsetter at de ikke er blandet med noe annet. Det fører absolutt ikke til et sunt kosthold, og man klarer heldigvis ikke mange av disse uansett, men skal man drikke noe mens man er i ketose, er brennevin det mest lavkarbovennlige alternativet.