Studier viser at hampforbindelser forhindrer koronavirus i å komme inn i menneskelige celler

medical-scientist-with-cannabis-cbd-hemp-research

Studier viser at hampforbindelser forhindrer koronavirus i å komme inn i menneskelige celler

Laboratorieforskning er et samarbeid mellom forskere ved OHSU, Oregon State University
Av Erik Robinson 13. januar 2022 Portland, Oregon
Studier viser at hampforbindelser forhindrer koronavirus i å komme inn i menneskelige celler. Hamp som vokser på en åker midt i daggry.

medical-scientist-with-cannabis-cbd-hemp-research

“Studens implikasjon er at noen hampbaserte forbrukerprodukter har potensial til å forebygge og behandle infeksjoner fra det nye koronaviruset,” sa seniorforfatter Fikadu Tafesse, Ph.D., assisterende professor i molekylær mikrobiologi og immunologi ved OHSU-skolen av medisin.
Ny forskning avslører forbindelser i hamp viser en evne til å forhindre viruset som forårsaker COVID-19 fra å komme inn i menneskelige celler.

Studien, publisert i Journal of Natural Products, var et samarbeid mellom forskere ved Oregon Health & Science University og Oregon State University.

Laboratoriestudien brukte kjemiske screeningsteknikker for å oppdage at et par distinkte cannabinoidsyrer i hamp – kjent som cannabigerolsyre, eller CBGA, og cannabidiolsyre, eller CBDA – binder seg til SARS-CoV-2 spikeproteinet, og blokkerer et kritisk trinn i prosessen viruset bruker for å infisere mennesker.

Fikadu Tafesse Ph.D. (OHSU), en høy mann med mørkt hår som smiler på Vollum gårdsplass på OHSU. Fikadu Tafesse, Ph.D. (OHSU)

“Dette er en laboratoriestudie, så den har ikke blitt testet klinisk,” sa seniorforfatter Fikadu Tafesse, Ph.D., assisterende professor i molekylær mikrobiologi og immunologi ved OHSU School of Medicine. “Imidlertid er studiens implikasjon at noen hampbaserte forbrukerprodukter har potensial til å forebygge og behandle infeksjoner fra det nye koronaviruset.”
studier omcbd virus
Kjent vitenskapelig som Cannabis sativa, er hamp en kilde til fiber, mat og dyrefôr. Hampekstrakter og -forbindelser tilsettes også til kosmetikk, bodylotion og kosttilskudd.

Studien ble ledet av Richard van Breeman, Ph.D., en forsker ved Oregon State Global Hemp Innovation Center, College of Pharmacy og Linus Pauling Institute.

I tillegg til Tafesse og van Breeman, inkluderer medforfattere Ruth Muchiri fra Oregon State, sammen med Timothy Bates, Jules Weinstein, Hans Leier og Scotland Farley fra OHSU.

Sammendrag av studie ved Oregon State University

En nylig studie utført ved Oregon State University har indikert at visse forbindelser i cannabis kan potensielt hindre koronaviruset i å trenge inn i friske menneskeceller. Forskningen, ledet av Richard van Breemen, en forsker ved Oregon State’s Global Hemp Innovation Center, College of Pharmacy, og Linus Pauling Institute, fokuserte på to forbindelser som vanligvis finnes i hamp: cannabigerolsyre (CBGA) og cannabidiolsyre (CBDA).

I laboratorieforhold ble det observert at disse forbindelsene kunne forhindre koronaviruset i å trenge inn i celler som normalt kler indre organer og hud. Studien fant at CBGA og CBDA kunne binde seg til SARS-CoV-2 spike-proteinet, samme mål som brukes i COVID-19-vaksiner og antistoffterapier. Dette bindingstrinnet kan potensielt blokkere et viktig skritt i virusets prosess for å infisere menneskeceller.

Konklusjonene i studien antyder at hempekstrakter som inneholder slike forbindelser kan utforskes som mulige midler for å forebygge SARS-CoV-2-infeksjoner og eventuelt redusere varigheten av infeksjoner ved å hindre viruset i å trenge inn i menneskeceller. Både CBGA og CBDA viste seg å være like effektive mot SARS-CoV-2 alfa- og beta-varianter.

Forskeren, van Breemen, håper at disse funnene også kan gjelde for andre eksisterende og fremtidige COVID-19-varianter, selv om ytterligere forskning er nødvendig for å bekrefte disse resultatene.

Kilder:

https://www.bloomberg.com/news/articles/2022-01-12/cannabis-compounds-prevented-covid-infection-in-laboratory-study
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7987002/
https://www.nbcnewyork.com/news/coronavirus/cannabis-compounds-may-prevent-coronavirus-infection-study-finds/3494542
/https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/35007072/13:23https://w