Tannkrem uten fluor, noen få skritt til et vakkert og sunt smil!

Bamboo toothbrush with toothpaste.

Et sunt og vakkert smil er enhver persons drøm. Å ta vare på det og streve etter det er en prosess som krever daglig pleie. Det viktigste er morgen- og kveldsrutinene uten som vi ikke kan forestille oss uten. I tillegg til å få riktig verktøy, som tannbørste, munnvann og tanntråd, er nøkkelen og det  valget av riktig tannkrem. Hvilken skal du velge? Kampen går mellom forkjemperne for fluortannkrem og fluorfri tannkrem – hvilken er bedre? 

Er fluortannkrem skadelig? 

Det er mange myter rundt den første av dem, noe som kan få deg til å frykte bruken av den. Hvordan er det egentlig? Tannkrem med fluor anbefales ofte for børsting av tenner hos barn – det stimulerer mineralisering og styrker emalje, noe som gjør den motstandsdyktig mot det sure miljøet i munnhulen. I tillegg er fluorpastaen kjent for sine kariesegenskaper og forebygging av overfølsomhet

Imidlertid har det vist seg at etter 20 år kan fluor som brukes hos voksne være kontraproduktivt – skade tennene. Bruk av en stor dose fluor kan ikke bare skade tennene, men også føre til akutt fluorforgiftning, noe som kan skade de viktigste indre organene. 

Talsmenn for fluortannkrem kan argumentere for bruk av tannkrem med den begrunnelsen at fluor er til stede i alles kosthold. Imidlertid kan sunn mat og et balansert kosthold enkelt oppfyller kroppens fluoridkrav. Det bør huskes at fluor brukes som tilsetningsstoff til vann fra springen og også finnes i mat, slik at den totale mengden som forbrukes i tillegg til hyppig tannbørsting, kan ha en reell innvirkning på helsen vår. 

Hvor kan finnes det? 

Fluor er tilstede i sjøfisk, svart te, gulost, svinekjøtt og rugbrød. Fluor er et av mikronæringsstoffene som er viktige for å opprettholde menneskers helse, men etterspørselen etter elementer fra denne gruppen er veldig liten. Bruken av fluor påvirker også fyllingen, som forverres raskere, mister egenskapene og tvinger eieren til å erstatte dem, noe som innebærer et besøk i tannlegesalongen og ofte ekstra høye kostnader. 

Bruk av fluortannkrem til oralpleie kan også føre til unormal emaljedannelse. Fluorose forekommer hos voksne og ungdommer så vel som hos barn. 

Det manifesteres av perlehvite streker på tennene, misfarging av tennene, matt og grov emalje, økt følsomhet for karies og til og med tannsmuldring. I avanserte stadier påvirker fluorose også bein og ledd. Behandlingen er lang og kostbar. Andre symptomer på overdosering av fluor som kan oppstå inkluderer gastrointestinale forstyrrelser og nevrologiske symptomer – generell svakhet, apati og hodepine. 

Fluordosering har til og med vært begrenset av EU-direktivet fra 2009 om at tannkrem ikke skal inneholde mer enn 1500 ppm fluor. Det er forskjellige konsentrasjoner av fluor i verden, ofte fra 1000 til 1500 deler per million deler. Mengden av tannkrem som påføres, bør kontrolleres og bør ikke overstige størrelsen på en ert. 

Fluorfri tannkrem, hvorfor er det verdt å bruke? 

Fluorfri tannkrem rehabiliterer plakk som gir deg et friskt og behagelig pust. Det renser tennene forsiktig og effektivt uten å skade tannemaljen, styrker plakk og etterlater sterkere tenner. Takket være den rensende egenskapene, blir vi kvitt bakterier fra munnhulen og i tillegg er effektiv i å ta vare på sterke tannkjøtt. Den er sunn og naturlig, og gir et vakkert smil uten risiko for å skade kroppen.

Daglig bruk av tannkrem uten fluor forverrer ikke karies, tvert imot. Den har en veldig god sammensetning, inneholder naturlige ingredienser og trygge slipemidler – silika, naturlige komponenter med antibakterielle, antivirale og soppdrepende egenskaper, samt dufter og forfriskende midler. 

En fluorfri tannkrem bør inneholde passende ingredienser og stoffer – jo mer økologiske og organiske ingredienser den inneholder, jo større tryghet og sannsynligheten for beskyttelse mot tannkaries og sykdommer i munnhulen. 

Naturlige tannkremer er ofte fri for andre skadelige ingredienser, som konserveringsmidler, SLS, parabener og lignende. SLS er et syntetisk vaskemiddel avledet fra gruppen av fettalkoholsulfater. I store mengder er det irriterende, det kan påvirke dannelsen av afthas, tørking av munnen, til og med føre til infeksjoner. 

Ved bruk av organisk tannkrem er det ingen negativ risiko for helseskader ved svelging, noe som spesielt kan skje med yngre barn. Når du velger den beste tannkremen uten fluor, bør du nøye studere sammensetningen, på jakt etter rengjøringsmidler, antibakterielle og forfriskende midler i listen. Tannkremen er også beregnet på personer med fluor som forårsaker allergiske reaksjoner, manifestert av magesår og hudutbrudd rundt munnen. 

Hvem er den fluorfrie tannkremen til? 

For alle, små barn, eldre og gravide. Fluor kan skade babyen i mors liv, som kan lekke gjennom unøyaktig skylling av munnen og overføres til mor og baby. Når du tar vare på munnhygiene til barn, bør du være spesielt oppmerksom på den gode kvaliteten på tannkremen uten fluor. Barn svelger opptil 40% av tannkremen utilsiktet, slik at det spesielt kan påvirke helsen deres.

Liste over anbefalte tannkremer uten fluor.

Utvalget av fluorfrie tannkremer er bredt og allment tilgjengelig, så vi kan bestemme hvilket organisk produkt vi skal bruke til munnhygiene. Dette er en veldig viktig beslutning som vi bør ta bevisst – tannkremene kommer i kontakt med slimhinnene våre, og introduserer derfor raskt forskjellige ingredienser i kroppen vår. 

Vi finner dem på apotek, online apotek og butikker. Sammensetningen deres bør være basert på naturlige produkter som urter. For eksempel: 

  • Urte tannpasta – Natura Siberica er en pasta med syv ville sibiriske urter. Det forhindrer tap av mineraler, reparerer og beskytter mot hulrom. 
  • Dens søster er Arktic Protection – Natura Siberica, som anbefales for personer med spesielt følsomme tenner og tannkjøtt. Den består av aktivt kalsium, arktisk bringebærekstrakt, kelklav og organisk tornolje. 
  • Det er også verdt å nevne tannkremen med aktivt karbonAktivkull tul tannkleking. Bleker tennene effektivt, fjerner flekker og misfarging. Versjonen av aktivert karbon i tannkremen har evnen til å absorbere forskjellige stoffer og urenheter. Den etterlater en langvarig følelse av friskhet og renslighet. Etter 30 dagers daglig bruk kan du se svært tilfredsstillende resultater. 
  • For å beskytte tennene til de yngste er det andre produkter som Tannkrem for barn Orginal Økologisk. Den inneholder et høyt innhold av aloe og fennikel, som beskytter tannkjøttet og gir dem ekstra pleie. Sammensetningen inkluderer også myrra, kjent for sine desinfiserende egenskaper, og kritt samlet fra havbunnen. Delikat, med en behagelig smak, har den sviende og beroligende effekter. Det er 100 prosent naturlig. 

Hva mer kan du gjøre for å ha vakre tenner? 

Et sunt og balansert kosthold spiller en veldig viktig rolle i å ta vare på et smil, samt velvære og en sunn kropp. Du bør velge lite bearbeidede og naturlige produkter. Å hydrere kroppen er også avgjørende – å drikke riktig væske og konsumere naturlige oljer som ikke bare påvirker en sunn munn, men også hele menneskekroppen. 

Hvor finner du tannkrem uten fluor?

-20%
kr65.00kr312.00
Dette produktet har flere varianter. Alternativene kan velges på produktsiden